Ervaringen

Het is weer tijd voor een succesverhaal. Dit keer is Marion aan het woord! 

Zo’n 10 jaar geleden ben ik al eens bij Femme-Fit geweest. Het beviel toen heel goed. Helaas ben ik teruggevallen. Ik was mijn lichaam nu weer helemaal zat dus besloot ik er opnieuw voor te gaan.  

Het voelde geweldig toen de eerste 10 kilo er weer af waren! Dat was ook het moment dat ik meer centimeters kwijt was dan mijn eigen lengte. Dat vond ik echt een prestatie van mezelf. Nu ben ik inmiddels 15 kilo kwijt (waren er 17 maar 3 weken vakantie was te veel van het goede). Ik ben zo trots op mijn lichaam en heb veel meer zelfvertrouwen. Eerder keek ik nooit in de spiegel als ik naakt was, maar nu ben zelfverzekerd.

De reacties uit mijn omgeving zijn heel leuk. Sommige mensen herkennen me op het eerste gezicht niet omdat ik zoveel kilo’s kwijt ben. Dat maakt je heel trots.

Die 15 kilo zijn er niet zomaar ‘afgevlogen’. De eerste actievoeding die ik deed was echt afzien. Toch is dat het waard. De sfeer bij Femme-Fit maakt het gemakkelijker. Het is er gemoedelijk en gezellig. De dames luisteren naar je en doen dat zonder vooroordelen. Ze zijn relaxed maar ook streng. Die strenge aanpak heb ik soms zeker nodig anders wordt het niks bij mij. Ik besef ook dat ik dit waarschijnlijk mijn hele leven moet blijven doen. Die stok achter de deur heb ik gewoon nodig. Al zie ik dat niet als een straf. Het voelt heerlijk om 2 keer in de week naar Femme-Fit te gaan en mijn lichaam in shape te houden. Ik ben zo trots op mezelf!

Succesverhaal Marian

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Marian, die samen met ons mooie resultaten behaalde. 

De zomervakantie brak aan. Daarmee ook het onregelmatig eten, veel barbecueën, feestjes hier en daar; ik voelde me zo opgepropt! Toen ik een foto van mezelf zag tijdens een dagje uit, besefte ik dat er wat moest gebeuren. Lekker in mijn vel zat ik niet meer. Zo wilde ik wel dingen doen maar had ik weinig energie en de kilo’s bleven er maar bijkomen.

Over Femme-Fit had ik al veel goede verhalen van bekenden gehoord. Ik besloot een bericht te sturen. De laatste dag van mijn vakantie kon ik op gesprek komen en twee dagen later mocht ik al beginnen. Ik had er heel veel zin in!

 

Die maandag dat ik begon was fijn. Van Femme-Fit krijg je een huiselijk gevoel: leuke mensen en een gezellige sfeer. De oefeningen vond ik de eerste keer goed te doen. Ik realiseerde me toen nog niet dat ik ze de keer erop vaker moest doen... Maar na een paar keer ging het steeds beter. De sauna was nooit echt mijn ding maar zelfs dat vond ik heel fijn. Al met al ben ik geen één keer met tegenzin gegaan.

 

Inmiddels zijn we 10 weken verder en weeg ik 10 kilo minder. Femme-Fit werkt heel goed voor mij. Je sport op afspraak waardoor je meer de drang voelt te gaan. Het noteren van wat je eet is een goede stok achter de deur. Als je dan ook nog tijdens de weegmomenten je gewicht omlaag ziet gaan dan ga je zeker met een smile de deur uit.

De positieve reacties vanuit mijn omgeving doen me goed. Natuurlijk zijn er ook mensen die vonden dat ik er al goed uitzag voordat ik die 10 kilo kwijt was. Toch gaat het er uiteindelijk om hoe ik mij voel en in mijn vel zit. En dat is heel goed.

 

Nu ga ik zelf verder, maar ik kom zeker nog terug om het ‘bij te houden’. Dan ga ik in plaats van 2 keer in de week, naar 1 keer. Die smile wil ik zeker houden!  

succesverhaal fleur

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Deze week delen wij het inspirerende verhaal van Fleur met jullie. Met onze inzet maar vooral die van zichzelf, behaalde ze mooie resultaten. 

''Toen ik mij een tijd terug realiseerde wat ik woog, besloot ik Femme-Fit te bellen. Ik schrok van het getal dat op mijn weegschaal verscheen en wilde het veranderen. Je goed voelen in je lichaam vind ik het belangrijkste en dat deed ik nu niet meer. Daarnaast stond mijn kleding niet meer leuk. Ik trok de befaamde stoute schoenen aan en ging op intakegesprek.  

Femme-Fit wilde ik vooral proberen in verband met eten. Sporten heb ik altijd veel gedaan. Inactief was ik niet en zal ik nooit worden. Maar op het gebied van eten had ik nooit echt op de sodemieter gehad. Iemand die me vertelde dat ik dingen moest laten staan en welke keuzes ik beter kon maken. 

 

Nu, een aantal maanden later, eet ik me soms het schompes (aan groentes). Daarnaast vind ik het fijn dat Femme-Fit door vrouwen, voor vrouwen is. Geen gespierd ventje dat het je even komt vertellen. Dat de kilo’s er soms afvlogen, was geweldig. Maar ook de kleine dingen zoals riemen die te groot werden of het naaldje op de weegschaal dat elke keer zakte. Toch ik heb ik ook zwaar gehad. Mijn lichaam reageerde best heftig op de toestroom van rauwkost. Het gevolg was dat mijn darmen niet helemaal meewerkte.

 

In het totaal ben ik nu 17 kilo kwijt. Dit betekent veel voor mij. Ik zit beter in mijn vel en voel me minder aangekeken door andere mensen. Daarnaast voel ik me aantrekkelijker voor mijn man. Dat mijn jongste dochter maar drie kilo zwaarder is dan het gewicht dat ik kwijt ben, blijft bijzonder. Het is heel gek als je de kilo’s die je kwijt bent, gewoon ziet ‘lopen’. De superleuke reacties die ik vanuit mijn omgeving krijg, maken het af.

 

Wat mijn mooiste herinnering is? Jullie doen net of ik niet meer terugkom als ik klaar ben. Nou dan heb ik nieuws: ik blijf lekker plakken! Al met al heb ik al zoveel mooie herinneringen aan Femme-Fit. Ik zou het iedereen aanraden!''

''Trots momentje. Riem erin doen omdat je broek constant afzakt. Er meteen achterkomen dat je riem ook te groot is!''

Succesverhaal Daisy

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Daisy, die samen met ons mooie resultaten behaalde. 

Op 1 januari 2020 stond ik op de weegschaal en dacht bij mezelf: dit gewicht kan echt niet! Ik heb eerst zelf geprobeerd om af te vallen maar meer dan 5 kilo lukte niet. Toen kwam plots de Facebookpagina van Femme-Fit voorbij. Ik las enkele succesverhalen en werd enthousiast. Die dag plande ik gelijk een intakegesprek in. Meteen werd ik hartelijk en enthousiast ontvangen. De combinatie van 20 minuten sporten en 20 minuten sauna leek mij prima te doen. 

Helaas dacht het coronavirus hier anders over. Voordat ik voor de eerste keer kon sporten, moest Femme-Fit helaas dicht. Gelukkig had ik al wel een voedingsschema meegekregen waar ik al mee kon beginnen. Daar viel ik alleen al 13 kilo mee af!

 

Toen er eindelijk weer gesport mocht worden, kreeg ik een persoonlijk sportprogramma die na 10 keer weer aangepast werd. De kilo's vlogen eraf! Inmiddels ben ik 30 kilo kwijt. Ik zit nu echt een stuk beter in mijn vel en heb ook veel meer energie. Zonder hulp en aanmoediging van de dames bij Femme-Fit had ik het zeker niet gered. Ze zijn altijd motiverend en geven je een fijn en welkom gevoel. Op dit moment sport ik nog 1 keer in de week bij Femme-Fit om het bij te houden en ik hoop nog een paar kilo kwijt te raken.

Succesverhaal Marlou

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Marlou, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald.

 

‘Ik loop al 2,5 jaar met een blessure waardoor ik mijn sport niet meer kan beoefenen. Het gevolg was dat de kilo’s er vanzelf aankwamen. Hierdoor voelde ik me niet meer fijn in bikini en strakke shirtjes. Ook was ik minder fit en had ik elke keer spijt als ik wat ongezonds at. Dit motiveerde mij om af te vallen. Toch was de uitvoering lastig aangezien ik niet wist wat nou een ‘gezonde, normale basisvoeding’ was.

Via via hoorde ik veel succesvolle verhalen over Femme-Fit. Belangrijk voor mij was dat ik geen dieet wilde volgen, maar gewoon meer wilde leren over een gezonde basisvoeding. Daarom sprak Femme-Fit mij aan. Daarnaast leek deze manier van sporten mij wel wat. Eerst 20 minuten zo snel als je kunt de oefeningen uitvoeren in de warmtecabine, daarna 20 minuten in de infraroodsauna en that’s it!

 

Omdat ik last heb van een blessure wist ik in het begin niet of Femme-Fit wel ging lukken. Gelukkig maken ze een sportschema op maat waardoor ze overal rekening mee kunnen houden. Ik heb geen enkele keer last gehad van mijn blessure. Hoe top is dat! De ‘gezonde’ basisvoeding doet natuurlijk ook wonderen. Ik zet gezond tussen haakjes, omdat het helemaal niet moeilijk is om je eraan te houden. Ik ben enorm fan van brood en door Femme-fit maak ik mijn boterhammen juist nog lekkerder dan voorheen. Van elk eetmoment geniet ik meer dan dat ik ooit heb gedaan. Af en toe vond ik het wel lastig om een wijntje of biertje te laten staan, terwijl mijn vrienden er wel een dronken, maar uiteindelijk was ik trots op mezelf als ik hem niet nam. En natuurlijk heb ik in de twee maanden bij Femme-Fit af en toe wel een biertje of wijntje gedronken en dat doe ik nu nog steeds. Maar ik weet nu beter hoe ik het kan compenseren.

 

Ik kwam iedere keer met veel plezier bij Femme-Fit. Hoe leuk is dat? Naar sport gaan met enorm veel plezier? Dit kwam door de fijne, warme en gezellige sfeer! Je wordt met openarmen ontvangen, ze luisteren naar je en moedigen je altijd goed aan waardoor je het uiterste uit jezelf haalt. Ik vond het zelfs jammer dat ik na twee maanden klaar was en mijn doel had bereikt. Stiekem mis ik de gezelligheid en het sporten nog steeds. Het zijn toppers. 

Het verschil in centimeters na 20 behandelingen is enorm. Daar werd ik heel blij van. Het was niet alleen zichtbaar op de weegschaal; ook mijn lichaam werd smaller! Ik voel mij nu fijn in bikini en in strakke shirtjes en dat had ik echt niet gedacht in z’n korte tijd. Daarnaast voel ik me een stuk fitter. Vanuit mijn omgeving heb ik positieve reacties gekregen. Ik deed het natuurlijk voor mezelf, maar het is ook zeker leuk om te horen dat je omgeving het ziet. Broeken en shirts zijn veel te groot geworden, waardoor ik een mooi excuus heb om te gaan shoppen.

 

Ik ben in 9 weken tijd 9 kilo afgevallen en 99 cm in totaal kwijtgeraakt. Elke keer wanneer ik dit zeg geloof ik het niet haha. Ik ben echt super blij met het eindresultaat! Ik raad Femme-Fit zeker aan. De combi van sporten, sauna en voeding is top. Het is totaal geen dieet waar je je aan moet houden. En het werkt super! Ik ben in twee maanden tijd van 71,4 kilo naar 62,4 kilo gegaan. Daarnaast luisteren ze naar je wensen. Ik wilde graag afvallen bij mijn buik en benen en daar werd toen een programma voor gemaakt met de juiste oefening. Zo is Femme-Fit voor iedereen mogelijk.’

Nelly aan het woord

Over een vrouw die ons na aan het hart ligt gesproken. Nelly is 80 jaar oud en komt al 15 jaar bij Femme-Fit. Haar motto is er een voor op een tegeltje: ‘‘Ik kan dan wel oud zijn, maar dat betekent niet uitgezakt.’’ Daar doet ze nog altijd haar best voor. Maar ze komt niet alleen daarom elke week. Na 15 jaar zijn er ook mooie vriendschappen ontstaan die de moeite waard zijn. Ze vertelt ons er alles over.  

 

‘‘Het is nu 15 jaar geleden dat Janny en ik voor het eerst bij Femme-Fit binnenstapten. Ik had al eerder in een warmtecabine gesport en dat beviel goed. Toen de tijd zat ik niet lekker in mijn vel. Mijn moeder was pas overleden en mijn man werd ziek. Die kreeg kanker. Van de stress ging ik eten. Het was uit de hand gelopen. Mijn man zag ook dat ik niet gelukkig was met mijn lichaam. Hij vond altijd dat als je iets doet, dan doe je het goed. Daarom spoorde hij mij aan om serieus aan de slag te gaan. Ik viel 26 kilo af en voelde me geweldig.

In die tijd heb ik ook Janny leren kennen. We gingen altijd op dezelfde tijd sporten en lagen naast elkaar in de cabine. Het klikte meteen en sindsdien sporten we samen.

 

Toen Femme-Fit ongeveer 1 jaar bestond, zijn Janny en ik gestart. De band met Mientje is na 15 jaar heel erg goed. We hebben altijd veel gepraat. Ik kon overal over vertellen. Toen mijn man overleed heb ik heel veel aan haar gehad. Ik zie Mientje na al die jaren echt als een vriendin. Janny en ik zijn heel erg op haar gesteld. Het is een hele warme vrouw.

 

Ik kijk elke week uit naar het sporten. Soms zijn de oefeningen wat zwaar, maar ik zet altijd door. Ik ben soepeler door het sporten. Het doet mijn lichaam goed. Daarnaast is het voor mij een stok achter de deur. Die heb ik nodig. Zes weken geleden moest ik ook weer aan de bak. Ik ben nu weer 7,2 kilo lichter en tevreden. Zo houd ik het goed in de gaten.

Sommige mensen vinden het gekkenwerk dat ik op deze leeftijd nog steeds lijn. Ze hebben gelijk. Toch doe ik het. Niet voor anderen, maar voor mezelf. Ik voel me niet goed als ik zo aan de maat ben. Ik kan dan wel oud zijn, maar dat betekent niet ook meteen uitgezakt. Echt oud voel ik me ook niet. Ik kan het eerlijk gezegd niet helemaal bevatten dat ik al 80 ben.

 

Bij Femme-Fit blijf ik zolang dat ik gezond ben. Toen mijn man heel ziek werd, moest ik hem beloven dat ik goed voor mezelf zou zorgen. Dat doe ik dan ook. Toch is het niet alleen voor het sporten. De mooie vriendschappen die ik door de jaren heen rijker ben geworden zijn net zo belangrijk voor mij. Die zijn mij erg dierbaar. Bovendien blijf ik zo onder de mensen. Ik stomp niet af. Dat komt door Femme-Fit.''

Succesverhaal Marloes

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Marloes, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald.

Ik begon op 18 maart 2020 met afvallen. Voornamelijk omdat geen kledingstuk meer lekker zat. Het gevolg was dat ik alleen nog maar in trainingspakken liep. Femme-Fit leek me wel wat omdat ik zo niet één maar twee stokken achter de deur had. En dat was zeker het geval. Ik hield mijn voeding bij, ging twee keer per week op de weegschaal en bewoog veel. De gehele periode werd ik goed begeleid.

 

De eerste vijf kilo was ik binnen een maand kwijt. Dat was echt een hoogtepunt. Wat ik lastig vond, was dat Femme-Fit twee maanden dicht moest door het coronavirus. Door af en toe telefonisch contact te hebben met Mientje en zelf lekker bezig te blijven, was ik gewoon afgevallen toen ze weer open mochten. Daar was ik heel trots op! Nu, na twee sessies, ben ik 10 kilo kwijt en heb ik mijn doel bereikt. Dat terwijl ik nog steeds af en toe geniet van een sundae ijsje of drankje als ik een feestje heb. Ik maak nu meer keuzes en heb een goede balans gevonden.

 

Nu ik 10 kilo kwijt ben zit ik veel lekkerder in mijn vel. Ik pas al mijn kleding weer. Zelfs een broek die ik al had toen ik 16 jaar oud was kreeg ik weer aan. Al met al kan ik stellen dat het afvallen een hele impact op mijn leven heeft gehad. Ik durf eindelijk weer te zeggen dat ik echt gelukkig ben! 

Ik zou Femme-Fit zeker aanraden. Er hangt een hele prettige sfeer. De meiden zijn heel lief en Mientje is een topper. Ik wil iedereen graag bedanken voor de hulp. Zonder jullie had ik het nooit gered.

Succesverhaal Jolanda

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Jolanda, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald.

 

In de afgelopen jaren ben ik langzamerhand steeds zwaarder geworden. In februari besloot ik dat het anders moest. Ik was het zat dat ik kleding steeds een maatje groter moest kopen en het niet meer mooi vond staan.

Ik heb wat lichamelijke klachten waardoor sporten in de sportschool of hardlopen niet mogelijk is voor mij. Ik vond Femme-Fit online en dacht dat ik hier met de specialistische aandacht wel de oefeningen kon doen die voor mij goed zouden zijn. Daarnaast was het ook een stok achter de deur vanwege de meet- en weegmomenten. Je valt uiteraard af omdat je het zelf wilt, maar extra ondersteuning is nuttig en fijn.

 

Ik ben begonnen op 26 februari 2020, dus na een paar weken ging bijna alles dicht vanwege Corona. De combinatie van niet naar Femme-Fit gaan en de hele dag thuis aan het werk zijn, vergde discipline en doorzettingsvermogen. Ik was dan ook blij toen we weer mochten komen.

Ik heb heel veel bewondering voor alle medewerkers. Hoe ze na de lockdown onvermoeibaar alles blijven schoonmaken en dat ook nog met een lach op hun gezicht doen. Zo konden wij zodra het toegestaan was weer sporten en dat is heel veel waard.

 

Gelijk vanaf de intake was de aandacht heel persoonlijk bij Femme-Fit. Mijn mooiste herinnering is eigenlijk ook het enthousiasme van de medewerkers. Je komt in een warm nest terecht en je krijgt heel persoonlijke aandacht. Daarnaast uiteraard de aanmoedigingen en complimenten tijdens de oefeningen.

Vanaf het eerste moment was er een duidelijk verschil te zien op de weegschaal en tijdens het eerste meetmoment was ik al veel centimeters kwijt. Daarnaast was het een leuk om te merken dat ik kleding die ik al jaren niet meer aankon, ineens weer paste. Dit motiveerde mij enorm om door te gaan. Inmiddels ben ik 20 kilo kwijt. Ik zit veel beter en lekkerder in mijn vel. Kleding kopen is weer leuk geworden. Daarnaast heeft het voor de lange termijn uiteraard ook voordelen voor mijn gezondheid. Mensen om mij heen zien het ook. Die reacties vanuit mijn omgeving zijn leuk, maar uiteindelijk gaat het erom hoe ik me erbij voel. En dat is helemaal top!

Succesverhaal Naomi

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Naomi, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald.

Ik had vorig jaar zomer al informatie opgevraagd bij Femme-Fit. Blijkbaar was ik er toen nog niet aan toe omdat ik begin januari 2020 pas besloot om echt iets aan mijn gewicht te doen. Ik zat niet lekker in mijn vel, werd niet vrolijk van foto’s die ik van mezelf zag en al helemaal niet van winkelen (wat voor vrouwen juist heel leuk moet zijn).

Online zocht ik informatie over afvallen op eigen kracht en toen kwam Femme-Fit tevoorschijn. Vooral de ervaringsverhalen wekte mijn interesse. Helemaal toen ik er een bekende op zag staan. Ik was benieuwd naar haar ervaring en besloot een berichtje te sturen. Van het gesprek werd ik enthousiast dus mailde ik Femme-Fit om een afspraak te maken. Een week later zat ik in het tijdelijke pand en nog die zelfde avond lag ik in de warme cabine te sporten en te zweten.

 

Ik raakte elke keer weer gemotiveerd als ik op de weegschaal wat minder gewicht zag staan dan de vorige keer. Hier haalde ik veel kracht uit en dit hielp bij het doorzetten.

Ik vond het lastig om alles op te schrijven wat je eet. Op een gegeven moment was ik daar wel klaar mee. Toch maakt het je heel erg bewust van wat je nou eigenlijk allemaal eet op een dag. Tussendoor eet je toch al gauw meer dan je denkt. Ten slotte vond ik het soms erg moeilijk om geen chips of chocolade te eten, aangezien ik dit erg lekker vind. In de toekomst ga ik hier een gezonde balans in proberen te vinden.

 

Door het verliezen van de kilo’s zit ik beter in mijn vel. Ik kan weer kleding aan die ik leuk vind en ga weer met plezier shoppen. Dit was voor mij het belangrijkste doel. Ik ga in deze lijn verder om zo nog meer kilo’s te verliezen. Daarnaast wil ik al heel lang weer voetballen. Aangezien ik nu 16,2 kilo lichter ben, durf ik dat weer aan!

De impact op mijn leven is groot. Ik heb mijn levensstijl volledig aangepast. Zo heb ik mijn eetpatroon veranderd, ben ik meer gaan bewegen en heb ik een juiste balans gevonden. Uit mijn omgeving krijg ik vele goede reacties. Ze zien dat ik ben afgevallen en dat is altijd erg fijn om te horen.

 

Het leukste aan Femme-Fit is dat ik mezelf kan zijn en dat ik mij niet hoef te schamen voor hoe ik eruitzie. Iedere vrouw komt voor hetzelfde doel, wat een gevoel van saamhorigheid, vertrouwen en veiligheid geeft. Dat is wat ik zocht en wat ik bij Femme-Fit heb gevonden.

In het totaal ben ik in 20 behandelingen 16,2 kg afgevallen en 113 cm minder.

 

Ik zou Femme-Fit zeker aanraden. Voor mij is het net dat steuntje in de rug gebleken wat ik nodig had. Vóór Femme-Fit heb ik zelf vaker geprobeerd om af te vallen, helaas tevergeefs. Door Femme-Fit heb ik een goed ritme gevonden, waardoor ik bewuster ben van mijn voeding en beweging. Ook kan ik de goede balans, die ik heb gevonden, voort gaan zetten in de toekomst.

Succesverhaal Marije

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Marije, die gemotiveerd aan een gezondere levensstijl werkt bij ons. 

 

Het was in de zomer van 2019. Samen met mijn familie was ik lekker een weekje naar Zeeland geweest. Toen ik thuiskwam, werd ik helaas niet vrolijk van de vakantiefoto’s. Dit keer had ik er echt genoeg van. Ik had al veel verschillende afvalpogingen gedaan, maar zonder goede resultaten. Met een dochter van twee wilde ik me weer fit voelen.

Mijn moeder had al veel over jullie gehoord, dus besloten we een kijkje te gaan nemen.

In het begin vond ik het lastig om continu met het eten bezig te zijn. Overal over nadenken. Maar na een tijdje zit het gewoon in je systeem en gaat het vanzelf. Nu weet ik bijna niet beter en kan ik heel gemakkelijk een keuze maken. Ik vind het nog steeds lastig als ik denk dat de weegschaal omlaaggaat en hij dan gelijk blijft. Dan moet ik echt even schakelen.


Het verliezen van de kilo’s heeft mij veranderd. In positieve zin. Ik zit goed in mijn vel, ben niet meer onzeker en voel me vrolijker. Ik kan ook eindelijk weer genieten van winkelen. In totaal ben ik nu 26 kilo kwijt en 157 centimeter. Ik vind het nog steeds bijzonder om dat hardop te zeggen. Wat is het veel. Bij mijn streefgewicht ben ik nog niet, maar dit is al geweldig. Dat de weegschaal naar beneden gaat is heel fijn, maar mezelf in de spiegel zien, maakt mij pas echt blij. Het is bijzonder om je lichaam zo te zien veranderen. 

De positieve reacties zijn overweldigend. Vooral de reacties van mensen die ik een tijdje niet gezien heb zijn heel leuk.

 

Bij Femme-Fit voel ik me op mijn gemak en kan ik volledig mezelf zijn. Als het even niet lekker gaat dan kan ik mijn tranen gewoon laten lopen. Ik kan eerlijk zijn en heb totaal geen schaamte over hoe ik eruitzie.

Ik zou Femme-Fit zeker aanraden. Ik ben ontzettend blij met hoe het nu gaat en dat had ik zonder Femme-Fit echt niet gered. Geen rare diëten. Ik ben pas vier maanden bezig en nu al zoveel resultaat. Dat is geweldig!  

succesverhaal Monique 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Monique, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

 

In mei van dit jaar besloot ik om af te gaan vallen omdat ik me heel dik voelde en daar genoeg van had. Ik had geen zin meer om kleding te kopen want als ik mezelf in de spiegel zag, vond ik dat vreselijk. Er zijn bijna geen foto’s van mij van die periode, ook dat vond ik te confronterend.

Mijn beste vriendin was vorig jaar bij Femme-Fit gaan sporten en na een aantal maanden viel het mij op dat ze een heel mooi figuur had gekregen. Na een heel fijn intakegesprek met Mientje was ik overtuigd en besloot ik ook te starten. Ik heb al heel wat sporten gedaan, maar door weer een hernia (de derde) en meer fysieke problemen ging dat altijd fout. Doordat ik nu in de warmte sport en goede begeleiding krijg, gaat het stukken beter. De oefeningen worden opgebouwd waardoor het goed vol te houden is. Bovendien krijg ik duidelijke adviezen over eten en drinken, waardoor ik ook daar veel bewuster mee omga. 

 

Ik ben heel geleidelijk afgevallen. Dat komt mede doordat ik al best gezond at. Mijn hoogtepunt was toen ik onder de 70 kilo kwam. Wat voelde dat fijn! In het totaal ben ik acht kilo afgevallen en 58 centimeter. Vooral de centimeters zijn leuk. Precies waar ik ze weg wilde hebben: maag, taille en buik. Ik voel me eindelijk weer mezelf. Het is fijn om weer nieuwe kleding te kopen. Als ik mezelf nu in de spiegel zie ben ik heel blij met mijn figuur en echt weer gelukkig. Ik had er echt last van dat ik mezelf dik voelde. Mijn omgeving reageert ook heel leuk. Ik hoor regelmatig dat ik er zo goed uitzie. Ik blijf wel doorgaan met sporten bij Femme-Fit want ook dat voelt heerlijk.

 

Aan Femme-Fit heb ik allemaal mooie herinneringen. Het is zo fijn om daar te mogen sporten. Je bent alleen maar met vrouwen en iedereen heeft hetzelfde doel. Ik heb hele leuke gesprekken en de sfeer is altijd goed. Mientje, Vera, Marene en Barbara zijn heel lief en begeleiden me supergoed. Ze hebben oprechte en persoonlijke belangstelling voor iedereen.

 

Ik raad het alle vrouwen aan die niet blij zijn met hun figuur. De combinatie van sporten, sauna en adviezen met betrekking tot eten en drinken zijn zo fijn! Verder vind ik het super dat ik centimeters en kilo’s ben kwijtgeraakt op de plekken waar ik dat wilde. De oefeningen zijn heel gericht. Daarnaast vind ik het prettig dat je geen uren aan het sporten bent. Na twintig minuten ben je klaar. Dat je dan toch zulke goede resultaten kunt behalen, vind ik echt bijzonder! 

SUCCESVERHAAL JUDITH 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Judith, die gemotiveerd aan een gezonde levensstijl werkt bij ons. 

Vorig jaar heb ik tijdens een voetbal partijtje mijn enkel gebroken. Daar heb ik veel verdriet van gehad. Ik was bang dat ik nooit meer kon hardlopen. Door alle emoties ben ik gaan eten. Na een halfjaar was mijn enkel hersteld. Ik sprak toen een vriendin die vertelde over Femme-Fit. Ze zei dat het echt wat voor mij was. Zonder mijn voet te belasten zou ik toch aan sport kunnen doen. Dat klonk perfect.

Op 15 januari ben ik op intakegesprek gegaan bij Mientje en op 16 januari 2019 ben ik begonnen met sporten.

 

Al snel was de knop om. Ik ga nu met plezier sporten en geniet van de gezellige sfeer en fijne begeleiding. Met feestjes zoals carnaval en verjaardagen, vind ik het soms nog lastig. Toch weet ik dan bewuste keuzes te maken. De ene keer drink ik wel alcohol en de andere keer houd ik het bij water. Dat gaat heel goed.

In het totaal ben ik nu, in vijf maanden tijd, 25 kilo en 144 centimeter kwijt. Ik woog 115 kilo en ik wil uiteindelijk naar de 75 toe. Ik voel me sindsdien een stuk fitter en prettiger in mijn lichaam. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik durf nu weer een jurkje aan!

De reacties vanuit mijn omgeving zijn geweldig. Ze zijn trots en vragen waar ik de kilo’s laat. Toen ik de eerste tien kwijt was, kreeg ik van twee collega’s een cadeaubon van een parfumerie. Ze waren zo trots op me en vonden dat ik het verdiende. Dat had ik echt niet verwacht. Daar stond ik dan, totaal perplex.  

 

Na een aantal weken bij Femme-Fit, voelde ik mij fit genoeg om ook het hardlopen weer voorzichtig op te pakken. Ik begon met een beginnerscursus en loop inmiddels weer twee keer in de week. Dat ik mijn hobby weer kan uitoefenen, betekent veel voor mij.

 

Ik zou Femme-Fit zeker aanraden. Het is heel gemoedelijk en toegankelijk en iedereen komt voor hetzelfde. Er hangt daardoor een gezellige sfeer. Daarnaast is het resultaat natuurlijk heel fijn. Om de tien keer krijg je een nieuw programma waardoor het afwisselend blijft.

Mijn doel is 40 kilo afvallen en dit ook volhouden. Femme-Fit is nog niet van mij af!

 

15 Januari 2019

2 juni 2019

SUCCESVERHAAL INGRID 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Ingrid, die al jaren met plezier bij Femme-Fit komt sporten. 

Zo’n 12 jaar geleden vond ik het nodig om wat beter in mijn vel te gaan zitten. Ik was niet veel te zwaar maar er mochten best een paar kilo’s vanaf. Femme-Fit was in die tijd net geopend dus ik wilde het graag een kans geven. Mientje had eerst zo haar twijfels of het bij mij wel zou gaan werken, maar na aandringen mocht ik toch beginnen. Na een lange periode van sporten, ben ik een tijdje gestopt. In 2012 ben ik weer begonnen en sindsdien niet meer weggegaan. Ik sport nu alweer zeven jaar bij Femme-Fit. Het is leuk dat ik de veranderingen heb meegemaakt en de uitbreiding met de al net zo gemotiveerde dochters van Mientje.

 

Verliezen van kilo's was en is bij mij niet aan de orde. Ik wil gewoon graag zo blijven zoals ik ben. Heerlijk wekelijks sporten bij Femme-Fit en toch in de weekenden lekker genieten van een wijntje. Mensen vragen vaak hoe ik zo slank blijf, dat heb ik echt aan Femme-Fit te danken. Ik ben beter en gezonder gaan eten en toen ik stopte met roken ben ik geen 15 kilo aangekomen, maar slechts vier. Dat is toch wel een hoogtepunt. Verder is er altijd een luisterend oor en zijn er fijne mensen die je blijven motiveren. Mientje, Barbara, Vera en Marene jullie zijn Femme-Fit. Voor mij een goed en gezellig begin van de donderdagochtend. Ik raad het altijd aan als ik hoor dat mensen af willen vallen omdat het gewoon werkt. Hier kan niks anders tegenop!

Succesverhaal Nell

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Nell, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

Eind 2017 had ik veel last van overgangsklachten. Na enkele bezoeken aan een overgangsconsulente, wees zij mij op het feit dat mijn spiermassa was afgenomen. Zij adviseerde mij om gericht te gaan sporten en gezond te gaan eten. Omdat een sportschool voor mij niet echt werkt (te anoniem en weinig ondersteuning) zocht ik een andere vorm. Via een vriendin kwam ik toen bij Femme-Fit. Zij vertelde mij dat het kleinschalig was met veel persoonlijke aandacht en een sauna. Toen ik dat hoorde besloot ik om naar Femme-Fit te gaan. Aan het begin heb ik twee emmertjes gemaakt om mezelf extra te motiveren. De een is gevuld met euromunten van in totaal het gewicht dat ik zou willen afvallen. Dat emmertje heet 'Nog te gaan'. Het 2e emmertje bevat de euromunten die gelijk staan aan elke ons die ik ben afgevallen. Dat emmertje heet 'Goed gedaan!'.

Ik heb sindsdien veel hoogtepunten gekend. De kilo’s vlogen eraf en ik heb nog geen dag honger of hoofdpijn gehad. Ook voel ik mij elke week sterker worden. Het feit dat ik inzicht kreeg in mijn eetpatroon en het verschil leerde tussen honger of dorst hebben, hielp erg. Omdat ik veel onderweg ben zorg ik er tegenwoordig voor dat ik altijd iets te eten en te drinken bij mij heb. Op deze manier zorg ik goed voor mezelf en word ik nooit overvallen door ongebruikelijke omstandigheden. De persoonlijke aandacht die er voor mij is en de aanmoediging die ik krijg maakt het plaatje compleet.

De impact van Femme-Fit op mijn leven is gek genoeg niet heel groot. Ik eet en snoep de gewone dingen en kan gewoon eten wat ik lekker vind. Ik heb vooral geleerd dat het niet en-en is maar altijd of-of. Dat werkt heel goed voor mij. De grootste impact zit hem in mijn kleding. Ik ben inmiddels 22 kilo en 170 centimeter kwijt, dus ik moet een nieuw favoriet kledingmerk gaan ontdekken die bij mijn persoonlijkheid en nieuwe kledingmaat past. 

Ik zou Femme-Fit zeker aanraden. Het is niet ingewikkeld om vol te houden, sterker nog: het is heel eenvoudig. Ik beschouw de oefeningen en de sauna als relaxmoment voor mijzelf. Ik denk dat dat voor eenieder die bij Femme-Fit sport een herkenbaar gevoel is.

SUccesverhaal Anke 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Anke, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

Afgelopen voorjaar kocht ik een nieuwe zomerjas die ik bij thuiskomst aan mijn man liet zien. Enthousiast vroeg ik wat hij van de jas vond. Zijn antwoord was eerlijk maar confronterend: hij zit op bepaalde punten te strak. Zwaar teleurgesteld besloot ik de volgende dag om mijn nieuwe aankoop terug te brengen naar de winkel. Ook had ik besloten dat ik maar wéér eens een poging moest doen om van mijn overgewicht af te komen. Iets waar ik van jongs af aan al mee in gevecht was. Toevallig had ik kort daarvoor met iemand gesproken die via Femme-fit heel veel was afgevallen en daarom besloot ik te bellen.

Al vroeg in de ochtend fietste ik bij Femme-fit langs voor een intake. Ik vertelde Mientje het verhaal van de jas en ze zei gelijk dat ik hem niet terug moest brengen. Wanneer ik bij Femme-Fit zou komen sporten, zou ik binnen 3 weken de jas passen. Als dat niet zo was zou Mientje hem hoogstpersoonlijk zelf betalen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg van Mientje een schriftje mee en de opdracht om alles wat ik op een dag at en dronk op te schrijven. Ook ging ik vanaf dat moment sporten in een warmtecabine met aansluitend 20 minuten "Me-Time met een goed boek" in de infraroodsauna. Mientje gaf me ook goede tips om mijn eetpatroon zo aan te passen, dat ik toch gewoon met mijn gezin mee kon eten. Dat was erg fijn. Toen ik bij mijn tweede afspraak op de weegschaal moest, was ik erg verbaasd maar superblij met het resultaat in zo'n korte tijd. Dit gaf mij nog meer motivatie om door te gaan en zelfs om diverse gezonde recepten uit te proberen. Nu, 7 maanden later, ben ik 15 kilo en 105 centimeter kwijt. Ik voel me super en kan eindelijk weer met een brede glimlach kleding kopen (voorheen gaf dat vooral frustratie). De jas heeft Mientje nooit hoeven te betalen: ik draag hem nu met heel veel plezier. Dat had ik nooit durven dromen!

Er zijn eigenlijk geen echte dieptepunten geweest tijdens het afvallen. Als ik iets was aangekomen, wist ik precies waar het aan lag. Als ik die keus op dat moment bewust genomen had en daarna de draad weer gelijk kon oppakken was het goed. Zelfs in onze zomervakantie ben ik door het bewust maken van keuzes bij alles wat ik at in 5,5 weken tijd slechts 1,5 kilo aangekomen. Die er uiteindelijk zo weer afvlogen toen ik na de vakantie weer in het juiste ritme zat. Dat was heel fijn.

Ik zou Femme-fit bij iedereen aanraden die serieus bereid is om zichzelf een spiegel voor te houden, want als je niet eerlijk bent (met opschrijven wat je eet bijvoorbeeld) houd je alleen jezelf maar voor de gek. Wat ik ook een groot voordeel vind is hoe weinig tijd het kost. Vroeger sportte ik (omdat ik vond dat het moest, niet omdat ik het leuk vond) 3 keer per week in de sportschool. Nu ga ik 1x per week 1 uur naar Femme-fit (in het begin 2x per week) en doe ik 1x per week aan yoga. Ik ben dus zowel met "body" als "mind" bezig. Ik heb gemerkt dat het voor mij belangrijk is om deze twee goed in balans te houden.

Tussen de foto's die je ziet zit ongeveer 1 jaar. Links is herfstvakantie 2017 en rechts is van september 2018.

Succesverhaal yvonne 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Yvonne, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 
 
Het was vrijdag 23 maart 2018 en ik had een gezellig dagje shoppen met mijn vriendin op de planning staan. Maar wat kwam ik mijzelf ook vandaag weer tegen. Elke keer weer die confrontatie met mijn gewicht, ik was het helemaal zat en de ‘knop’ moest om! Ik voelde mij zowel lichamelijk als geestelijk niet goed en ik kreeg zo langzaamaan een hekel aan mijzelf. 
 
Al vaker was ik gestart met lijnen maar elke keer viel ik weer vrij snel terug in mijn ongezonde gewoontes. Ik wist dat als ik echt resultaat wilde, ik hulp nodig had. Precies 12 jaar geleden was ik met succes afgevallen bij Femme-Fit dus ik wist dat als het me ergens moest lukken, het bij Mientje was. Ik heb toen gelijk gebeld en de volgende dag lag ik al in ‘de bak’ en was de knop definitief om. De combinatie de warmte-cabine, infraroodsauna en de begeleiding bij de voeding werkte voor mij. De kilo's vlogen eraf, heerlijk! Toch was ik verbaast dat ik na 6 weken al 10 kilo kwijt was. Dat had ik nooit durven dromen. 

 

Mijn mooiste herinnering aan Femme-Fit is het telefoontje met Mientje waarmee het allemaal is begonnen. Het kordate optreden: "ik maak een programma voor je" en "morgen kun je beginnen”. Dat had ik echt nodig op dat moment. Vanaf dag 1 werd ik door iedereen bij Femme-Fit gestimuleerd. Geweldig! 
 
Ondanks dat het nieuwe leef- en eetpatroon me goed bevalt, heb ik natuurlijk ook mijn moeilijke momenten: etentjes, barbecues, ’s avonds alleen thuis en weten dat er chips/ nootjes in huis zijn. Maar door bewuste keuzes te maken (en af en toe een beetje zondigen) kun je ook tijdens het lijnen lekker eten. Nu, een aantal maanden later, ben Ik  20 kilo kwijt en zo blij dat ik voor mezelf heb gekozen en samen met Femme-Fit de strijd met de kilo's ben aangegaan. Ik voel me nu veel zekerder en mijn lichamelijke klachten zijn weg. Letterlijk en figuurlijk voel ik mij lichter. Shoppen is weer leuk!
Al met al zou ik Femme-Fit zeker aanraden. Ik ben erg blij met mijn resultaat en zonder Femme-Fit was me dit niet gelukt. Mientje en haar medewerksters helpen je om vol te houden. Ze zijn enthousiast, erg fanatiek, en houden van aanpakken. No Nonsens! Via deze weg wil ik iedereen bij Femme-Fit bedanken. De sfeer die jullie creëren voelt als een warme deken, top!

Succesverhaal Kimberly 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Kimberly, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

In November ben ik begonnen bij Femme-Fit. Ik had zelf al verschillende afvalpogingen gedaan, maar ik had niet voldoende kennis en motivatie om het vol te houden. Deze keer was anders en voelde ik aan mezelf dat ik écht iets wilde veranderen en mijn doelen wilde behalen. Ik kende Femme-Fit al via via. Ik kon zelf niet goed geloven dat het zoveel resultaat zou opleveren als je ‘maar’ 20 minuten sport. Toen ik succesverhalen ging lezen en foto’s zag, was ik helemaal om en wilde ik het zelf ook heel graag ondervinden.

 

Wat ik heel leuk vond was toch wel dat de lieve vrouwen die er werken bijna nóg enthousiaster waren over mijn gewichtverlies dan ik. Hierdoor wilde ik nog meer mijn best gaan doen om niet alleen mezelf, maar ook Femme-Fit trots te maken. Ook heb ik foto’s gemaakt om te kunnen vergelijken. Het duidelijke verschil verraste mij heel erg.

 

Dat ik nu, eind januari, 10 kilo lichter ben, heb ik natuurlijk niet zomaar bereikt. Ik was best streng voor mezelf omdat ik er zoveel mogelijk uit wilde halen. In het begin baalde ik nog weleens wanneer anderen patat of pizza aten en ik dat ‘niet mocht’. Na een tijdje zag ik het niet meer als voedingsschema maar als een gezondere manier van leven en had ik er zelfs geen moeite meer mee als iemand naast mij wat ongezonds at.

 

Het verliezen van de kilo’s heeft veel voor mij betekend. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, kijk weer met een goed gevoel in de spiegel en doe weer graag kleding aan waarin je mijn figuur goed kunt zien. Voordat ik bij Femme-Fit begon zat ik door diverse omstandigheden niet lekker in mijn vel, ondertussen voel ik mij veel beter en heb ik weer veel meer energie en enthousiasme. Dat betekent nog het meeste voor mij.

Succesverhaal Daphne 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Daphne, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

Toen we terugkwamen van vakantie hebben mijn moeder en ik samen besloten om af te gaan vallen. Mijn moeder wilde graag wat kilo’s kwijt en ik ook. We maakten die dag nog een afspraak zodat we niet meer terug konden krabbelen. Na de intake besloten we het te gaan doen. Die avond zijn we gelijk begonnen met sporten. Nu, een paar weken later, ben Ik al 10 kilo kwijt. Nog maar 2 kilo te gaan en dan heb ik mijn doel behaald!

 

Ik heb tot nu toe eigenlijk maar weinig moeilijke momenten gehad tijdens het afvallen. Ik mag af en toe best wat lekkers eten en als ik ga stappen met vriendinnen zorg ik er gewoon voor dat ik de Bob ben. Ook krijg ik hele goede adviezen over wat ik het beste kan eten en drinken als ik naar een festival ga of uit ga eten. Het is fijn dat er zo met je mee wordt gedacht. 

 

Het verliezen van de kilo’s heeft een hele positieve uitwerking gehad op mijn leven. Veel mensen zien dat ik ben afgevallen want ik krijg veel complimentjes. Dat vind ik heel erg leuk. Ook zit ik nu veel beter in mijn vel en voel ik mij een stuk fitter dan voorheen. Ik zou het andere meiden van mijn leeftijd dan ook zeker aanraden. Je wordt zeer goed begeleid door iedereen en ze weten je goed te stimuleren om alle oefeningen goed uit te voeren. Dat maakt het altijd weer leuk om te gaan!  

Succesverhaal Dinie

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende verhaal van Dinie, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

 

Een tijdje geleden was ik een avondje uit toen ik een kennis tegenkwam. Ze zag er geweldig uit dus gaf ik haar een compliment over haar uiterlijk. Ze begon toen enthousiast te vertellen over Femme-fit en hoe mooi ze daar was afgevallen. Toen was bij mij het zaadje gelijk geplant. Ik was gestopt met roken en daardoor 15 kilo aangekomen en dat moest er gewoon weer af. Dus trok ik de stoute schoenen aan en maakte ik een afspraak. Ik ben toen op 8 mei begonnen met mijn persoonlijke afvalrace.

Wat ik het fijnste vind aan femme-fit is dat er liggend gesport wordt en dat ik door de warmte geen spierpijn heb. Mijn lichaam vertoont wat gebreken en daar sluit Femme-fit erg goed op aan. Ik hoef nooit over mijn kunnen heen. Ook vind ik het heerlijk dat als je klaar bent, je even lekker kan relaxen met wat drinken en een stuk fruit. En natuurlijk de gezellige contacten die je er opbouwt. Mensen kletsen en geven elkaar tips. Ja, dat zijn hele leuke dingen.

Dat ik al zoveel ben afgevallen betekent heel veel voor mij. Vooral dat ik mobieler ben geworden en dat ik nu een stuk soepeler kan bewegen. Ik kan bijvoorbeeld weer verre stukken wandelen. Dat doen we dan ook dagelijks als het weer het toelaat. Dat is heerlijk! En natuurlijk doen de complimenten die je krijgt je ook goed. Dan kan je weer even vooruit.

Ik verheug mij nu al op het moment dat ik mijn streefgewicht heb bereikt. Dan wacht er een verrukkelijk stuk chocoladetaart op mij en daar ga ik onwijs van genieten!

Succesverhaal Coby 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende en krachtige verhaal van Coby, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 


In november 2015 heb ik een hersenbloeding gehad. De tijd die volgde was zwaar. In die periode was de motivatie om aan mezelf te werken helemaal weg. Ik dacht ach wat kan mij het ook allemaal schelen. Na een tijdje veranderde die gedachte en besefte ik dat ik echt voor mezelf op moest komen. Dus aan het begin van 2017 besloot ik om naar Femme-Fit te gaan. In het begin was ik erg negatief en vond ik het allemaal best zwaar. Toch heb ik gewoon doorgezet. Dit kwam ook door de goede motivatie van Mientje en Barbara en door de gezelligheid. Er is altijd de nodige humor, heerlijk. Wel heb ik soms flink op mijn kop gekregen als ik de oefeningen niet snel genoeg achter elkaar deed. Dan was het ‘Coby kom op sneller’ waarop ik uitgeput zei ‘Ja, ja’. Achteraf ben ik zo blij dat ik heb doorgezet.

Verder heb ik weinig echte dieptepunten gehad. Wel had ik een keer erge last van mijn hoofd tijdens het sporten. Nou, toen mocht ik echt niet door sporten van Mientje. Op zulke momenten handelt ze altijd erg goed.

Mijn hoogtepunt tijdens het afvallen is toch wel dat je echt kan zien dat ik slanker ben geworden. Ik koop kleding nu een paar maten kleiner, heerlijk vind ik dat. Ook heeft het mij de goede energie gegeven. Ik heb opeens weer zin om dingen te ondernemen, dat is weleens anders geweest. Ook heb ik heel veel complimenten gekregen. Dat doet een mens toch goed. Ik vind zelf ook dat ik er veel leuker en mooier uitzie. Dat mag je eigenlijk niet over jezelf zeggen, maar het is echt zo!

Al met al ben ik erg blij dat ik ooit dit avontuur aan ben gegaan. Je bent nooit te oud om te beginnen met een leuker leven!

Succesverhaal van Netty 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende en krachtige verhaal van Netty,  die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

 

In juli 2016 ben ik voor het eerst begonnen met afvallen. Na een tijdje was ik 10 kilo kwijt en toch wilde ik meer. Op dat punt voelde ik mij nog steeds veel te zwaar en besefte ik dat het slecht was voor mijn gezondheid. Van een buurvrouw hoorde ik over Femme-Fit en besloot ik in september 2016 een poging te wagen. Eind januari was ik al ruim 25 kilo kwijt: de knop was om en ik vond het helemaal geweldig!

Natuurlijk was ik die 25 kilo niet zomaar kwijt geraakt en waren er ook moeilijke momenten. Zo vond ik het soms lastig om de stamppot te weerstaan of een wijntje te weigeren. Maar als ik ergens aan begin dan ga ik er ook voor! Ik werd vanaf het begin ook gelijk geweldig opgevangen door Mientje. Zij heeft mij heel erg weten te motiveren. Ook heeft mijn leeftijd nooit een rol gespeeld. Ik ben boven de 60 jaar en kan eigenlijk alle oefeningen doen. Ik vind ze vaak zelfs leuk om te doen! Dus dat zou niemand tegen moeten houden om er voor te gaan.

Tegenwoordig ga ik nog één keer per week naar Femme-Fit toe, omdat ik graag op gewicht wil blijven. En het helpt mij om nog af en toe gemotiveerd te worden door Mientje.

Ik ben 27 kilo kwijt en voel mij nu super, dit wil ik graag zo houden!

Succesverhaal van Nadja 

Afvallen: het lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Deze week delen wij met jullie het inspirerende en krachtige verhaal van Nadja, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

 

Eind 2013 vond ik dat het tijd was voor verandering en besloot ik iets aan mijn overgewicht te gaan doen. Ik was op zoek naar iets in Zevenaar (waar ik ook woon), zo zou de eventuele drempel zo laag mogelijk blijven en ik ook daadwerkelijk gaan. Ik had via via over Femme Fit gehoord; goede resultaten, zonder een dieet te hoeven volgen, maar gewoon gezond en bewust eten en bewegen. Dit klonk mij goed in mijn oren dus besloot ik op intake te gaan en te starten!

Nu zijn we ruim 3 jaar verder en kom ik nog steeds geregeld bij Mientje en Barbera! Femme-Fit werkt voor mij, omdat ik oprechte betrokkenheid voel; het duwtje in de rug als het even tegenzit, maar ook de "strenge noot" als het nodig is en de dames zijn altijd in voor een geintje!  Naast het effect van het verliezen van kilo’s wat hartstikke fijn is, vind ik het met name ook  fijn dat je echt kan zien en merken dat je centimeters verliest. Daardoor voel je je letterlijk beter in je vel zitten. 

Ik heb de afgelopen 3 jaar gemerkt dat ik wanneer ik de "teugels te veel laat vieren", doordat ik o.a. "te druk" ben met andere zaken, ik vrij gemakkelijk weer aankom, doordat ik dan minder goed op mijn voeding let. Voor mij werkt het (eventueel met tussenpozen) toch bij Femme-Fit te blijven komen voor de spreekwoordelijke "stok achter de deur".

Al met al kan ik zeker zeggen dat ik veel lekkerder in mijn vel zit en me vrijer voel, dit hoor ik ook terug van mensen in mijn omgeving!

Succesverhaal van Witta en Nicky 

Achter afvallen schuilt een grote zoektocht en mooi proces: van overwinningen tot zware momenten. Deze week delen wij met jullie het inspirerende en krachtige verhaal van Witta en Nicky, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten hebben behaald. 

 

Begin van dit jaar kwam mijn dochter mij vertellen dat ze nú toch iets leuks had gevonden.

Na verschillende pogingen om wat kilo’s kwijt te raken werd ze door haar collega op de advertentie uit de krant gewezen: Femme-fit in Zevenaar.

Na haar intake bij Mientje kwam ze super enthousiast bij mij langs: na de carnaval ging ze gelijk starten!

Toen ik dat hoorde, dacht ik bij mezelf: “Da’s vast niks voor mij, ik en lijnen… dat kan ik niet, dat wil ik niet en heb ik ook niet zo nodig? Toch?!”

Maar ik bedacht me toen ook gelijk dat het goed zou zijn om mijn dochter te steunen en samen te gaan. Gewoon dat extra duwtje in haar rug zijn en haar ondersteunen waar mogelijk. En bovendien kon ik zelf ook best 5 kilootjes missen. Dus ook ik was om en maakte snel een afspraak met Mientje.

Vol goede moed ging ik richting Femme-fit. Eenmaal op de weegschaal schrok ik me een hoedje: Nee toch?! Zo zwaar? Toen wist ik dat ik niet helemaal alleen voor mijn dochter zou gaan, maar ook voor mezelf.

 

De knop ging om… gezond eten, 20 minuten verantwoord sporten en als beloning de lekkere warmte van de infraroodsauna. De kilo’s vlogen er snel af. Hier moet ik wel bij vertellen dat ik me goed aan de “spelregels” (voorstellen, tips, corrigerende voedingsadviezen) van Mientje en Barbara heb gehouden.

Soms was het even zwaar, bijvoorbeeld omgaan met het hongergevoel wat je soms hebt of de spierpijn. Maar al met al ben ik nog steeds blij dat we samen dit avontuur aan zijn gegaan.

 

Nu, een aantal maanden later zijn mijn dochter en ik samen ruim 33 kilo kwijt en zijn we samen 2.40 meter in gehele omvang afgenomen.

Onze kleding kopen we nu 3 maten kleiner: het voelt niet alleen geweldig, het is ook geweldig.

 

Ik ben trots op mezelf, trots op Mientje en Barbara, maar het meest trots ben ik op mijn dochter!

 

Succesverhaal van Judith 

Achter afvallen schuilt een grote zoektocht en mooi proces: van overwinningen tot zware momenten. Deze week delen wij het inspirerende verhaal van Judith met jullie, die met behulp van Femme-Fit mooie resultaten heeft behaald. 

 

''Mei had zijn aanstalten gemaakt en mèt mei ook een beetje moed en doorzettingsvermogen waar ik al langere tijd naar zocht. Ik besloot al zo’n jaar lang elke dag dat ‘vandaag de dag was’, dat ik nu voor verandering ging en echt wilde gaan afvallen. Elke dag weer kon ik deze belofte niet waarmaken en de knop niet omzetten. Ik was al wel weer begonnen met cardio-trainingen, maar had vaak een goed excuus om niet te hoeven gaan. Van een pijnlijke enkel tot vermoeidheid, elke keer kon ik mij ergens achter verschuilen. Tot ik weer een avond onder mijn cardio-training was uitgekomen en nietsvermoedend wat op Facebook zat te kijken. Ik zag een foto voorbij komen van een goede kennis van mij. Jeetje, wat was zij afgevallen zeg. Dat wilde ik ook! Eindelijk was daar mijn motivatie om deze keer echt voor verandering te gaan. Bij haar bericht stond haar geheim achter het verliezen van de kilo’s: Femme-Fit. Ik begon gelijk met inlezen: wat was Femme-Fit precies? En zouden zij mij echt kunnen helpen? Ik werd steeds enthousiaster en besloot om te bellen. Ik dacht dat als ik binnen een paar weken kon beginnen dat prima zou zijn. Nee dus, morgen vroeg gaan we ervoor! zei een vrolijke stem aan de andere kant van de lijn. Dus daar ging ik, op zaterdagochtend vol goede moed en hoop, op weg naar verandering.

 

Nu zijn we een paar maanden verder en is er veel veranderd in mijn leven. Ik voel mij een stuk fitter en beter. Het meten vind ik elke keer weer een hoogtepunt. De kilo's zijn natuurlijk ook heerlijk om te verliezen maar de centimeters vind ik super. ‘60 cm minder Judith’, zeg ik altijd tegen mijzelf. Geweldig vind ik dat, om mijzelf uit te dagen en die overwinning weer samen met Mientje of Barbera te kunnen vieren. Ik baal weleens als er een pond bij op zit maar ik weet dat dat ook weer verdwijnt. Want ik lijn niet, ik eet gewoon gezond volgens een patroon dat ik makkelijk kan volhouden en waarbij ik hier en daar gemotiveerd en geadviseerd wordt door Mientje en Barbera. Soms is het zwaar, maar door de behaalde resultaten blijf ik gemotiveerd en weet ik dat ik het kan. Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet!''